Waarom We Do What We Want?

Levensmotto: We Do What We Want

We Do What We Want. Een Engelse tribune song dat het laatste jaar een beetje het levensmotto van de FC-redactie is geworden. En eigenlijk ook een van de  redenen waarom we ooit (eind 2008) met FootballCulture zijn begonnen. Omdat we alleen nog maar willen doen waar we zelf zin in hebben. En niks anders. Nooit meer doen wat anderen ons vertellen. Bier drinken als we dorst hebben. Naar toffe voetbalboekpresentaties. Geen gezeik met irritante collegas meer. Uitslapen als we zin hebben. Rellenclips checken onder “werktijd”.  Contact met voetbalsupporters uit heel Nederland. Uit alle steden en dorpen en van alle clubs. Shirts maken die we zelf tof vinden. Amateurvoetbalfilmjes kijken. Geen concessies meer. We are FootballCulture and We Do What We Want! En het werkt.

Sloop John B.

De oorsprong van het lied is een traditional van de Bahamas. In 1966 wordt het een grote hit als “Sloop John B.” van The Beach Boys. Maar de track is ook door veel andere artiesten gecoverd waaronder Johnny Cash en Tom Jones. Rond 2005 wordt het lied geadopteerd door supporters van FC United of Manchester en omgevormd tot “Don’t Wanna Go Home” dat een paar jaar later “I wanna go home” wordt. Check de briljante beelden. Vervolgens wordt de melodie door supporters van heel veel verschillende clubs gebruikt met als tekst “Player X, he scores when he wants!”  En zo komen we op onze favoriete versie. Uiteindelijk is de tekst met dezelfde melodie veranderd  in “We Do What We Want” (door o.a. Manchester supporters) en zo werd het voor ons de ultieme supporterstrack. Meerdere keren per dag galmt deze hier over de FootballCulture redactie. Afijn, we zijn gelukkig geen geschiedenisleraren, dus als bovenstaande les niet helemaal klopt dan jammer: We are FootballCulture and we schrijven what we want!!!

Shirt

Draag dit shirt met trots. En misbruik de tekst niet, zo is het namelijk niet bedoeld. Het shirt heeft een oplage van 30. Draag ietsssssss en zing uit volle borst de tekst. Ja toch, leven is te kort voor verplichtingen. We’ll do what we want, We’ll do what we wáááánt, We’re Foot-ball Cult-ure, We’ll do what we want…

We do what we want shirt

Posted

in

by

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.