Categories
Media

Tuigstad Eindhoven: The Rocking Rebels (jaren 80)

rockingrebels eindhoven rooiefrans

Eindhoven – PSV zit hem nog steeds in zijn hart. “De oude L-Side; prachtig!” Boeren is een geuzennaam en Frans draagt deze met trots. Net zoals de tattoo van het logo van de harde kern.  Zo nu en dan loopt hij nog wel eens De Aftrap binnen. Hij heeft er nog goede maten zitten. Makkers van nu en van vroeger. Confrontaties waren er voornamelijk met Feyenoord.

Bovenstaande alinea is afkomstig van de site Southern Omelet. Zij zijn bezig met een trilogie over de Eindhovense groep Rocking Rebels. Leesvoer voor de liefhebbers van subculturen. Of van tuig. De groep werd opgericht toen Feyenoordsupporters begin jaren 80 een groep Eindhovense “rockers” aanvielen. Het stuk gaat voornamelijk over muziek en vechtpartijen en de beruchte Rooie Frans, maar er zit ook een deel over PSV in. Wat FootballCulture betreft een zeer welkome aanvulling op alle bestaande “hoolie-leesvoer” uit met name Rotterdam en Amsterdam. Hierrrrrrr meer.

Meestal doen we niet aan copyrights. Maar bij deze een uitzondering. Voor de veiligheid toch. Copyright van de foto ligt bij Frans van Dorst :-)

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.