Theater: Hand in Hand


handinhand rorydegroot

Cultuur – Op zaterdag 3 november 2012 gaat de voorstelling ‘Hand in Hand’ van Rory de Groot in première in de Gouvernestraat te Rotterdam. Een voorstelling over de bijzondere levensloop van een oud profvoetballer die de overstap naar het theater heeft gemaakt. Een verhaal over gemiste kansen en succes. Over voetbal en Rotterdam. Over afscheid en verdriet. Over winnen en verliezen. Over heimwee en de toekomst.

Hand in Hand

1988, Charlois, Rotterdam-Zuid; een jonge jongen dribbelt door de straten en heeft één droom: profvoetballer worden. Op 19-jarige leeftijd gaat zijn droom in vervulling en maakt hij zijn debuut in het eerste van Feyenoord tijdens een wedstrijd in Urawa, Japan, voor een uitverkocht stadion met 55.000 uitzinnige Japanners. Een glansrijke carrière lijkt in het vooruitzicht. Geld, roem, een heldenstatus. Het loopt echter anders…

Twee jaar na zijn debuut trekt hij de kleedkamerdeur achter zich dicht om nooit meer terug te keren. Hij doet auditie bij de Toneel- en Kleinkunst Academie in Amsterdam en verhuist naar de hoofdstad. Vier jaar later studeert hij af en is hij vanaf dat moment regelmatig te bewonderen in de Nederlandse schouwburgen en theaters. Afgelopen zomer maakte hij tijdens een reis door Zuid-Amerika de balans op: Hij is inmiddels 29 jaar en een carrière als profvoetballer is nu definitief niet meer haalbaar. Maar wat dan wel? Wat wordt zijn toekomst? Heeft hij al een nieuwe droom? Zijn zoektocht duurt voort en de enige manier om antwoorden te krijgen is terug te gaan naar het begin en te ondergaan wat hem niet is gelukt.

‘Hand in hand’ geeft je een unieke kijk in het leven van een jongen die heel dicht bij een carrière was in een wereld die voor velen een droom is of zal blijven. Een verhaal over gemiste kansen en succes. Over voetbal en Rotterdam. Over afscheid en verdriet. Over winnen en verliezen. Over heimwee en de toekomst. Hand in hand met een oude bekende.


Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.