Support your local (omdat dat hoort)

supportyourlocal

Spandoek – Mooie mail van Paul. Naar aanleiding van bovenstaand spandoek tijdens FC Dordrecht – Ajax. Lees zelf. Oordeel zelf. Zonder Groningers die fanatiek voor Ajax zijn, Utrechters die fanatiek voor Feyenoord zijn of Tilburgers die fanatiek voor PSV zijn te willen dissen…. FC neemt z’n pet alleen af voor hen die lokale shit supporten. Af en toe, of heel vaak vreemdgaan mag best, maar support vooral your local club!

De ingezonden mail:

Als eerbetoon aan de underdog die het de titelkandidaat zo lastig maakt. Voor al die “ajacieden” uit Zeeland, Limburg of Oost-Groningen. Voor al die Dordtenaren die sympathie voor hebben voor Ajax en daarom nu opeens naar de Krommedijk komen. Voor al die feyenoorders die dinsdag niet in de Kuip zaten, maar nu opeens naar Dordt kwamen “om te rellen”. Voor “afca 023” die z’n vlag ophangt bij een club uit 020. Voor “Margraten”, “Vortum” en als die andere kutdorpjes met je plaatsnaam op een doek. Omdat als je uit fucking Den Bosch komt, ben je voor FC Den Bosch, kankerlul! (link naar filmpje overbodig lijkt me).

Support your local omdat je met de fiets naar het stadion kan, er overal bekenden van je in het stadion zitten, er geen vreemde dialecten in je uitvak worden gesproken en gewoon omdat dat hoort. Zijn we nu gloryhunters die hun club kiezen voor de prijzen of komen we eigenlijk helemaal niet voor het voetbal, maar gewoon om het hele randgebeuren eromheen?

Waarom zouden jullie die foto moeten plaatsen? Omdat bekervoetbal eigenlijk veel mooier is dan de competitie, omdat iedereen altijd hoopt dat David van Goliath wint en omdat de Krommedijk nog zo lekker Oldschool is, met golfplaten daken, staantribunes, afbrekende hekken (bedankt gat in m’n knie), en waar je je steward nog bij naam kent in plaats van dat die ingehuurd is door één of ander kutbedrijf.

Eigenlijk is de Eerste Divisie soms gewoon Oost-Europa in het klein ;-).


Posted

in

by

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.