Sparta-supporters schrijven eigen geschiedenis

enjarennoghierna-sparta-Supportersboek-Supportersboek-cover
De Cover van het boek
enjarennoghierna-sparta-Supportersboek
De Kasteeltribune, omstreeks 1920
enjarennoghierna-sparta-Supportersboek2
Supporters vieren de bekerwinst in 1960
enjarennoghierna-sparta-Supportersboek3
In de hekken na de overwinning op HSV in 1985.

CULTUUR – Sparta-supporters hebben in het jaar van het 125-jarig jubileum van hun club een 288 pagina’s tellend boek geschreven over hun eigen en even lange geschiedenis. En jaren nog hierna… 125 jaar Sparta-fans komt op donderdag 12 september officieel uit.

Het verhaal van de Sparta-supporters begint al in het jaar 1888, toen enkele Rotterdamse jongemannen een nieuwe voetbalclub oprichtten. Al vanaf de allereerste wedstrijd stonden er supporters langs de lijn. Ook de 125 jaren die daarop volgden kon Sparta altijd rekenen op de steun van haar fans. Die supporters maakten in de 125 jaar dat ze Sparta volgden, achterna reisden, toezongen en bejubelden veel mee. Hun verhalen zijn nu gebundeld in één fraai vormgegeven boek, voorzien van bijzondere foto’s van Sparta-supporters door de jaren heen.

Een aanzienlijk deel van het boek bestaat uit persoonlijke verhalen die Sparta-supporters zelf opstuurden. Zodoende hebben tientallen Sparta-supporters zelf een flink deel van hun eigen geschiedenis geschreven. Naast die persoonlijke verhalen is ook de meer algemene geschiedenis van de trouwe aanhang van Sparta beschreven. Wat alle verhalen en foto’s gemeen hebben is dat supporters centraal staan.
En jaren nog hierna… 125 jaar Sparta-fans is tot donderdag 12 september voor €25,- (excl. verzendkosten) te bestellen via www.125jaarspartafans.nl Daarna zal het boek €30,- kosten. Meer info op: www.125jaarspartafans.nl


Posted

in

by

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.