Si-mon Kist-e-maker!

ds79

Dordrecht – Hey gaste!

Vanmiddag bladerde ik nog even een oude Voetbal International door en wat schetst mijn verbazing? Er staat een profiel in over het DS ’79 van 1988! En wie was daar toen trainert? Ja, zeg het maar! De Kist. De toenmalige aanvaller Michael Langerak heeft het volgende te zeggen over unser Simon:

“Kistemaker was niet een trainer die een bijzonder tactisch concept had, maar hij had wél de gave het maximale uit een team te halen. Hij maakte je mentaal zó hard dat je boven jezelf uitsteeg. Dat deed hij onder meer door erg confronterend te zijn. In de jeugd was ik toch wel een beetje het mannetje, in de goede zin van het woord dan. Kistemaker zette mij op m’n plaats. “Mich, lange slappe tuinslang. Je was niet slecht, néé, je was ongelóóflijk slecht.” Dat soort dingen. Maar later kwam hij dan weer naar me toe om te zeggen dat hij juist bedoelde dat ik veel beter kon. Simon had veel last van migraine en slikte van die paardenpillen. Die gaf hij ook wel eens aan zijn spelers. Ik moet zeggen dat ik ze wel aannam en net deed of ik ze inslikte, maar in werkelijkheid heb ik dat nooit gedaan. Al had je ze onder Kistemaker soms wel nodig. Hij liet ons het leplazarus lopen. Jaap van de Wiel was de hele dag stratenmaker, maar die werd op de training door Kistemaker niet ontzien. Iedereen moest er vól voor gaan bij hem.”

Geniaal toch? Wat nou psychiater bij het elftal halen? Wat een onzin! De Kist laat zien hoe het moet: je spelers uitschelden en ze heel lang en hard laten rennen. Meer is er niet nodig. Behalve een paardenpil dan. (onze dank gaat naar Thomas en Si-mon Kist-e-maker!)


Posted

in

by

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.