Open brief aan Jarchinio Antonio (en alle voetballers)


gaeagles

BRIEF – Zie de foto. We doen geen uitleg. Het is niet onze bedoeling om Jarchinio te vertellen dat hij een voorbeeldfunctie heeft. Aan voorbeeldfuncties hebben we zelf ook een hekel. We willen wel graag aan ALLE profvoetballers laten lezen hoe beledigd supporters (mannen met harten) zich kunnen voelen.

Jarchinio Antionio wees blij dat je in Nederland je kunstje mag doen vriend… in Servië of Argentinië had je je monnie en shirt mogen inleveren bij de supporters die je nu keihard uitlacht. Think about this, dommie.

Dank aan voetbalsupporter Tom voor de ingezonden brief.

Beste Jarchinio,

In januari 2011 kwam jij naar onze mooie club. Ik kan mij nog herinneren dat toen jij in hotel Taverne in Twello verbleef je regelmatig bij ons op het werk kwam om een lekkere snack te halen. Dat eten in het hotel was vast niets voor een simpele jongen uit Amsterdam. De jongen van de straat zit niet te wachten op een lekkere kreeftensoep vooraf en heerlijke stukje tournedos als hoofdgerecht te eten.  Doe deze jongen maar gewoon een lekkere vette hap van de snackbar.

Wat mij opviel aan jou was dat je zo spontaan en toegankelijk was. Je had en hebt een beetje een verwijfd stemmetje maar je was relaxed, een gewone jongen van de straat die het wilde gaan maken in het voetbal. Geen allures en domme opmerkingen gewoon Jarchinio Antonia uit Amsterdam die lekker wilde voetballen. Je leek het niet erg te vinden om in het oosten van het land gestald te worden bij al die boeren, want feit blijft zodra je uit het grote Amsterdam komt en je Amersfoort voorbij gaat kom je in het land van de boeren terecht. Het leek je niets uit te maken, jij was blij dat je een club had gevonden met de ambitie die bij onze club hoort en één die een doel nastreefde die jij ook voor ogen had. De Eredivisie was jullie gezamenlijke doel. Het eerste seizoen speelde je goed, je scoorde je doelpunten, gaf je assists en je kwam steeds vaker in de spotlights te staan.

Jonge jongens komen in de spotlights te staan en voor je het weet denken dit soort jongens dat de hele wereld om hen draait. Ik had de stille hoop dat jij niet zo in elkaar stak, dat jij die gewone jongen zou blijven zoals ik je die eerste maanden bij ons op het werk meemaakte. Het tegendeel bewees je al een beetje na die wedstrijd die we op historische wijze wonnen van Feyenoord. Je uitspraken voor de camera over 010 konden we waarderen, maar deze uitspraken verraadde al wel een beetje dat jij niet meer die zo bescheidde jongen was die je daarvoor wel was.

Jarchinio jij bent nog steeds die simpele jongen uit Amsterdam en eigenlijk heb jij nog niets bereikt. Je hebt een half seizoen heel behoorlijk gevoetbald, maar meer dan dit heb jij nog niet bereikt. Je speelt bij Go Ahead Eagles en ondanks dat dit onze club is ben ik ook realistisch genoeg om te weten dat dit niet meer de topclub van weleer is. Dit is wel de club die jou de mogelijkheid heeft geboden om hoger op te komen. Of je het nou leuk vind of niet bij elke club zijn het de supporters die de club in leven houden. Zonder supporters, geen club en zonder club geen kansen voor simpele jongens uit Amsterdam zoals jijzelf om verder te komen. Wat had je gedaan als je niet de kans had gekregen om te voetballen? Je hebt het mooiste beroep van de wereld een beroep waar velen voor zouden tekenen. Geen werkdagen van 14 uur voor een loontje waar we de rekeningen nog maar net van kunnen betalen.

Die supporters die er voor zorgen dat jij bij een club speelt in het betaalde voetbal  verlangen maar één ding van jou, strijd en passie voor de club waar zij van houden. Niet meer niet minder. De meesten van hen moeten zich het lazerus werken om de rekeningen te kunnen betalen. Dat jij vervolgens deze supporters belachelijk maakt door je bericht op één van de social media is volledig respectloos en past totaal niet bij de Antonia die je nog niet eens zo heel lang geleden was. Jij hebt een voorbeeldfunctie als voetballer en hoort respect te hebben naar de club en supporters die jou salaris betalen. Het blijkt uit jou berichten wel dat je hier schijt aan hebt en dat je totaal de realiteit uit het oog verloren bent.

Nu hoor ik jou zeggen, wat lult die gozer nou, die gozer kent mij helemaal niet. Mensen oordelen over mij zonder dat ze me echt kennen. Heb je helemaal gelijk in, maar het beeld dat mensen bij jou zien is het beeld dat je zelf creëert door je gedrag en uitspraken.

Nog zo’n voorbeeld, het ene moment sta je met je teamgenoten in het ziekenhuis op de kinderafdeling te praten met ongeneeslijke zieke kinderen en het andere moment kom ik je tegen in de stad en hoor ik je één van je ploeggenoten de meeste verschrikkelijke ziektes toewensen.

Iemand die zo omgaat met zijn positie als profvoetballer hoort niet bij een club als Go Ahead Eagles zelfs niet bij een club uit 038. Wij in Deventer zien  liever een speler die gewoon zichzelf blijft, dankbaar is voor het  feit dat hij één van de mooiste beroepen ter wereld heeft en die trots is op het feit dat hij speelt voor onze club en die dat week in week uit terugbetaald met strijdlust en passie.

Jarchinio vergeet niet ,je bent pas iemand als je wat bereikt hebt.  Leuk dat je even in de spotlights hebt gestaan toen je het wel aardig deed, maar over een jaar of wat is iedereen je vergeten en ben jij nog steeds maar een gewone jongen van de straat waar geen hond naar omkijkt.

Met sportieve groet,

#we #don’t #give #a fuck #about #you

#no supporters #no #money #to # pay #your #bills

#what #means #you’re #a #nobody #that #can’t  #even #wipe #his #own #ass


Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.