Mijn PSV DNA: een topboek!

psv_dna1

psv_dna

psv_dna2

psv_dna3

Voetbalcultuur – Boekbesprekingen doen we hier niet. Dan blijf je namelijk bezig. Het lijkt er weleens op of er dagelijks nieuwe voetbalboeken uitkomen. FootballCulture doet eigenlijk geen enkele moeite meer op die diarree bij te houden. Best jammer, want soms verschijnen er prachtboeken. Zie bovenstaande foto’s, getiteld Mijn PSV DNA. Het schitterend uitgevoerde boek van uitgeverij De Boekenmakers (Eindhovuh de gekste!) verdient een hele dikke pluim! En de maker Marc Dubach en Aatjan Renders ook. Godzijdank geen eindeloze analyses of spelersoverzichten, maar gewoon een fotoboek over mensen die tezamen de club maken. Van harde kern (door de makers steevast “Vaste kern” genoemd) tot stewards. Van bobo tot opa. Iedereen staat erin. Omdat we niet van de traditionele recensies zijn, geven we gewoon een ongenuanceerde opsomming van plussen en minnen van het boek.

Pluspunten:

– prachtige fotografie

– weinig tekst, geen geouwehoer

– mooie vormgeving, lekker dik papier, goed gedrukt

– werkelijke alle soorten supporters staan in het boek

– geen foto’s van spelers, geen wedstrijdfoto’s

– na het boek gebladerd/gelezen te hebben, heb je het gevoel dat je de club goed kent. Ook al heb je geen wedstrijd gezien.

Minpunten:

– het boek meurt als de hel! (no joke, dat ding stinkt echt)

– de foto’s van Cees Geel, Willibrord Frequin en XXX (een ons onbekende BN-er). Deze foto’s zijn gemaakt in Amsterdam. Raarrrrr!

Algemeen FC-oordeel: een dikke vette 9!


Posted

in

by

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.