Italië-trip: Forza Hellas! Forza Spal!


vicenzahellas

vicenzahellas4

vicenzahellas2

vicenzahellas3

Italië – Twee verslagen van ons Italië-ganger Gino. Eerder bracht hij hier ons al een verslag van de bekerwedstrijd Vicenza  – Verona. Deze x dezelfde derby. Maar dan andersom. En een wedstrijdfotoverslag uit de serie C.

Hey FC,

Hellas Verona X Vicenza

Afgelopen zaterdag naar de derby Hellas Verona (1903) – Vicenza (1902) in stadion Bentegodi te Verona geweest. Supporters van Hellas Verona staan erom bekend dat ze fanatieke supporters zijn die extreem-rechts en gewelddadig zijn. Bij deze kan ik jullie vermelden dat dit inderdaad zo is.

Afgelopen zaterdag was zo’n derby met alles d’r op en d’r an! Zowel in het veld, als buiten het veld. Na 8 speelminuten was de scheids de controle tijdelijk even kwijt. De eerste speler liep al met een tulp verband om zijn hoofd en de eerste kaart werd al uitgedeeld. Een volledige spelersbank met reserves rende het veld in na de zoveelste grove overtreding terwijl de scheids liet doorspelen. Zo’n derby wil het publiek eigenlijk ook zien! De felheid kwam namelijk van twee kanten en dan mag dat.

Afijn, na 19 minuten werd de 1-0 gescoord en wat er in het veld gebeurde sloeg ook over naar het publiek. Omdat Vicenza niet goed draait dit seizoen en tegen degradatie vecht rolden de Hellas fans een spandoek uit met de tekst “Serie C”. Vanuit het Vicenza vak sprongen er gelijk enkele supporters een vak naar beneden en gingen het vak met Hellas supporters uitdagen. Dit werd beantwoord met 2 vuurpijlen die vanuit het Hellas vak op het vak met Vicenza supporters werden afgeschoten. We hebben ons uiteindelijk op de wedstrijd gefocust, we komen namelijk voor het voetbal naar het stadion en dit soort dingen horen niet thuis in een stadion.

Na 24 minuten spelen viel gelijk de 2-0 en daarna werd de agressie buiten het veld wat minder. Ook in het veld werd er wat meer gevoetbald in plaats van alleen maar overtredingen te maken. Uiteindelijk speelde Hellas Verona de wedstrijd gecontroleerd uit en noteerden we na 90 minuten spelen de uitslag 2-0 op het scorebord.

Halverwege de tweede helft haalden we nog even een halve liter pils voor 4 euro-tjes per persoon. Aangezien we niet de locale taal/dialect spraken werd ons tijdens het bestellen gevraagd waar we vandaan kwamen. We vertelden dat we vanuit Nederland voor deze derby naar Italie waren gekomen. De supporters om ons heen konden dat zeer waarderen en begonnen allemaal enthousiast ons aan te moedigen en geld te lappen. We kregen dus een rondje van de supporters! Dit zijn die kleine dingen die zo’n wedstrijd speciaal maken en wat je nog op een hoop verjaardagen gaat vertellen. Fantastisch!

De foto’s zijn gemaakt vanaf de “Poltrone Est”. Na enkele mailtjes “over en weer” met de administratie van Hellas Verona hadden we voor 22 euro-tjes per persoon kaartjes voor deze zijde. Hier nog een filmpje!

Forza Hellas!

spalmonzaspalmonza3spalmonza2spalmonza4

Spal X Monza

Op zondag nog naar een rechtstreeks degradatie duel geweest in de kelder van de serie C. Spal tegen Monza. Spal is een cultclub wat midden in een arbeiderswijk ligt in het stadje Ferrara. Het stadion ligt midden tussen flatgebouwen en voor 10 euro-tjes per persoon hadden we van te voren kaartjes geregeld voor de “Curva Ovest”.

Als je naar een “cult” club in het buitenland gaat dan is er niets mis mee om je eigen “cult” cluppie ook een beetje te promoten. Aangezien we van te voren per mail de bevestinging hadden gekregen dat we de kaartjes voor de Curva Ovest konden afhalen bij de administratie van de hoofdingang hadden we een krantje van ons eigen mooie cluppie, gelegen aan de Vetkampstraat, meegenomen. Bij het afhalen van de kaartjes overhandigden wij dit krantje aan de beste man die ons hielp. Er zaten in dit administratie hokje een man of 6 a 7 van gemiddeld 70 jaar levensjaren oud. Ze begonnen gelijk allemaal ruzie te maken wie dit krantje als eerste mocht lezen! Dat is liefde voor het spelletje! Romantiek, in welke vorm dan ook! Onze dag was bij deze al geslaagd!

Uiteindelijk hebben we de Curva Ovest betreden en na een slechte wedstrijd noteerden we na 90 minuten spelen een 0-0 op het scorebord.

Forza Spal!

Groeten Gino


Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.