Haarlem-Dordrecht (maar daar gaat t niet om)

haarlem_dordrecht

haarlem_dordrecht2

haarlem_dordrecht3

haarlem_dordrecht4

Hekkenhangers – Krijgen net een hele lange mail van Paul uit Dordt. Perfect geformuleerd. Foutloos. En een inhoud waar FC u tegen zegt. Bij de mail zaten bovenstaande foto’s van 2 hekkenhangers. Gisterenavond genomen in het uitvak tijdens Haarlem – Dordrecht. Verdere woorden en uitleg zijn natuurlijk overbodig. Want als je bovenstaande fotoserie niet voelt, snap je FootballCulture eigenlijk niet. Toch plaatsen we hieronder toch een gedeelte uit de mail:

Leuk dat jullie Omniworld en Telstar bezocht hebben. Eerste Divisie in Nederland is namelijk heerlijk. Vroeger geilden mensen op de Alkmaarderhout en het Oosterpark. Maar het gaat niet om de locatie, maar om het gevoel wat je daar bij krijgt. En zelfs als je 500 keer buiten de combi om bent gegaan, verlang je soms toch naar het uitvak. Daarom een foto met mobiel, van een kleine held. Fuck afca 4th of FIIIR. Of welke jongerenkern dan ook. Met je wannabee-hooligan ideeën. Mentaliteit zit niet in je Stone Island jas of je Burberry-tasje om je nek. Mentaliteit wordt je bijgebracht door de “grote jongens” in het vak. Omdat je dat mooi vindt.

HFC Haarlem – FC Dordrecht 0-3. Maar het gaat niet om de uitslag, of dat Haarlem in de financiele shit zit, of dat Dordt een pauper club is zonder enige toekomstperspectief. Het gaat erom dat sommigen denken dat Oost Europa alles is. Het gaat erom dat het Nederlands Elftal door de KNVB verkocht is aan gezinnetjes en sponsoren. Het gaat erom dat moderne stadions meer geld genereren, maar de echte voetbalkultuur langzaam wegdrukken.

De echte voetbalkultuur bestaat nog. Bij alle 38 profclubs. Je moet soms goed zoeken, maar het is altijd wel te vinden.  Door een laatste der mohikanen die blijft strijden tegen drie strepen op het shirt of wat dan ook. En tsja, als FC zegt dat de Green Army stil was in de bekerwedstrijd Dordrecht-Ajax………. denk het Ajax-uitvak eens in, met 50% mensen die nooit een wedstrijd bezoeken. En als dan 1 miljoen kijkers op RTL “zitten hou je bek” door het stadion hoort schalmen als het uitvak één van z’n sporadische liedjes inzet, dan doen we het zo slecht nog niet. Waarom ik me verdedig? Omdat ik trots op m’n club ben :-P

Wij zijn gewoon al lekker bezig onze zevende generatie op te leiden. Iemand moet toch ooit die hekken in klimmen, als Oranje in 2032 eindelijk wereldkampioen wordt…………….


Posted

in

by

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.