Categories
StickersNetherlands

Groundhopping: Heerenveen > Wageningen > Duisburg > Venlo

sticker duisburg stadionsticker duisburg unionberlinsticker wageningensticker stadionJoow mannen,

Zoals op Twitter gemeld weer een groundhopdagje gedaan. Zaterdag via Wageningen naar Duisburg geweest en daarna door naar Venlo.

In de -indrukwekkende- Wageningse Berg was het hek los aangezien er op zaterdagochtend een soort Martin Gaus training met honden werd gedaan. Jammer van het stadion, die honden beseffen niet op wat voor een grond ze lopen waarschijnlijk. En de baasjes waarschijnlijk ook niet. Maargoed, mooi voor ons, want na het prachtige stuk in VI (ja ook eens een compliment voor hun) zijn de gaten in de hekken gedicht.

Vervolgens zijn we doorgereden naar Duisburg voor de pot tegen Union Berlin. Duisburg staat niet zo hoog maar heeft een mooi stadion wat voor Nederlandse begrippen al vrij groot is. De meeste van de 11.347 toeschouwers zat, net als ons, achter de goal bij de “ekte” fans. Kaartje € 7,- (evenveel als bij Harkemase Boys) en prima catering. Het uitvak deed erg mooie dingen en zat ook bommetje vol. Na 5 minuten keek de MSV Duisburg al tegen een 1-0 achterstand aan wat pas in de 83e minuut na een Schwalbe via een penalty gelijk werd getrokken. Om de wedstrijd nog Duitser te maken scoorde MSV in de 92e minuut ook nog de winnende maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Boze en teleurgestelde Duitsers zijn altijd mooi om te zien dus dat was ook op de valreep nog even meegenomen.

Toen stond de wedstijd van ons cluppie sc Heerenveen in Venlo op het schema. Dit potje kon nog net in de Koel aangezien ze bezig zijn met een nieuw stadion. Zonde, want de Koel is momenteel het meest authentieke stadion in de Eredivisie. Dat het stadion terug verdiend moest worden bleek wel uit de prijs van het kaartje. Was het vorig jaar nog rond de € 17,- dit jaar mochten we € 26,- neerleggen, een stijging van € 9,-!!! De wedstrijd zelf was niet om aan te gluren maar na een Fries Kwartiertje werd het toch 0-3 voor ons en konden we ons in Venlo in het feest mengen, hier was namelijk een soort Nacht van Venlo. Na een overnachting en mooie dag weer terug naar Friesland om weer back to the normal life te gaan. Uiteraard in elk stadion een souvenir achtergelaten.

Op naar de volgende trip, dan horen jullie weer van ons.

Jurjen