De FC Interviews (8): @Biki90 Eindhoven

Interviewen op z’n FC’s. Vragen, stellingen, alles. De creatiefste crew van Brabant, @Biki90, zet Eindhoven op de map als toonaangevende party + designstad. Een deel van hen is ook nog eens medeverantwoordelijk voor diverse tifo-acties bij PSV. FC interviewde Biki’s aanvoerder.

‘Support Your Local Design’

1. Zoenen met Frits Philips of Kempi? Je moet kiezen!

Er valt niet te kiezen. De een heeft cd’s gepusht, de andere heeft de beste mixtape ooit (Mixtape 2, red.) op zijn cds gepusht… De een geloofde in de Zoon, de andere is Du Zoon. De een heeft arbeiderswoningen gemaakt, de ander woont erin… Voel je het dilemma? Kempi en Frits zijn niet los van elkaar te zien. Ze staan in het Eindhovense ook wel bekend als Ying en Yang, symbool voor het dualisme in de mens, de constante strijd tussen goed en kwaad. Je kunt tussen Ying en Yang niet kiezen. Dat is heel het ding. Dus of allebei zoenen, of nie!

2. Party > Voetbal

De combi is natuurlijk net zo goud als Nilis & Ronaldo of broodje & kebab. Voetbal feesten zijn van een ander kaliber als feesten om te feesten feesten. Een paar legendarische dagen en nachten zijn de Uefa Cup finale tussen Sevilla en Middlesbrough, Spaanse supporters mwa, maar Boro Boro heeft bij ons een streepje voor. De PSV – Arsenal CL wedstrijd die samenviel met Carnaval. De DDW 10 – 0 dag, Argentijnse straatfeesten tijdens het WK in Duitsland… en natuurlijk dé dag dat we +1 kampioen werden.

3. Jullie mogen nog maar 3 twitteraars volgen. Welke doen jullie?

Drie grappige gasten, @Mvan_berkel, @JOR_ID en @AwayDaySleepers is trouwens ook wel lollig.

4. Als Eindje in het Westen lag…

Nou… Wie weet gaan Brabant & Vlaanderen samen nog eens één Bourgondië vormen om vervolgens de rest van Holland te koloniseren. Uiteraard gemoedelijk. Wellicht dat we dan ergens in Holland ‘Eindje West’ stichten. Tegen die tijd mailen we wel ff.

bourgondie

5. Famous for traveling.

Groot deel van de groep kent elkaar uit de graffiti dus er zijn door de jaren heen hoop tripjes gemaakt. Dat is de laatste jaren wel wat minder, tegenwoordig reizen we als Biki90 vooral festivals af. Afgelopen jaar hebben we een voetbal kooi op Defqon gebouwd en ons Braziliaanse favela stadion tijdens Solar 3 jaar geleden was ook een tof Party & Voetbal project.

Mogen we trouwens ook de groetjes doen? Hoi Mechelen, Den Haag en Lisse!

6. Wat is het tofste FootballCulture shirt?

Ik rock zelf regelmatig de Zidane, maar ook die nieuwe fullprints zijn erg tof.

7. Zóóóóó, dat 2013 was echt een droom jubeljaar!

Jubileumjaren… vragen om problemen natuurlijk. Dat is eigenlijk een heel jaar lang de overwinning vieren voor dat wedstrijd is begonnen, en als er in de sport iets een slecht idee is dan is het van tevoren vieren dat de winst in de pocket is. Vraag maar eens aan een Portugees “você sabe Charisteas”? Iets met mysterieuze krachten en sport. Maar we hebben een goeie selectie, scorende spits erbij en volgend jaar zijn we wereldkampioen.

8. Gekke designboykessssss. 

Gekke Boys 1: http://www.youtube.com/watch?v=Uq1uR5kq7Nk

Gekke Boys 2:

Designmars-1

Gekke Boys 3:

Designmars-2

9. Als FC Eindhoven failliet gaat, laten we geen traan.

De laatste keer dat we naar FC Eindje zijn gegaan was het zo godsgruwelijk koud op die tribune dat ik in de rust wc-papier in mijn schoenen heb staan proppen omdat mijn tenen op het punt van amputeren stonden. Ik zal er persoonlijk dus niet zo wakker van liggen. Alhoewel ik het als ras sofinistisch wel weer mooi zou vinden als ze ooit zouden promoveren… Dus niet janken als t slecht gaat, wel juichen als het goed gaat.

10. Ons favoriete voetbalrelikwie/souvenir/aandenken is…
De eerste Wamp du Futebol bokaal. We hebben vorig jaar de 2e editie gehad van ons voetbaltoernooitje, maar die eerste beker vat het wel mooi samen.

Wampfutebol-beker

11. Is carnaval kunst? Zo ja, waarom. Zo nee, waarom niet?

Nee, op een maandagmiddag in berenpak staan te zuipen is geen kunst. Adelaars zeiken daarentegen weer wel.

adelaars

12. Waarvoor wordt je het liefst uitgescholden: Calimero, Lampje of Boer?

Boer. Je gaat toch niet iemand uitschelden als Lampje of Calimero? Dat klinkt toch van geen meter. Zet voor alle drie “vieze vuile” en dan is boer het enige juiste antwoord. Ben wel benieuwd wat we met deze quiz gaan winnen trouwens…

13. FC is fan van Eindhovense label Ontour. Wat zijn jullie favoriete kledingmerken?

Uiteraard zit Ontourke daar tussen, maar ook de Mr Vains collectie staat in ons linkerrijtje. En zelf shirts maken, dat is nog het mooist. We hebben trouwens een keer op een festival voetbalshirts staan spuiten (must see, red), dit omdat iemand van ons getooid in vintage Milan shirt het terrein niet opkwam. Goeie tip als je security gek wil krijgen.

14. PSV for life bitch!

Ik zeg… doen!

15. Ons favoriete spreekkoor:

Ik vind persoonlijk die Zuid-Amerikaanse tunes het allervetst. Check deze San Lorenzo anthem, beter kan toch niet. Die kun je gewoon een week blijven neuriën. Bij PSV komt die ‘Een vader uit Stratum…’ volgens mij ook uit de Zuid-Amerikaanse stal.

16. Hoe kan FootballCulture next-leveltje worden?

Stoppen met hipster verkleinwoordjes te gebruiken en ons regelen voor je FootballCulture jubileum.

17. De hardste partytracks (3 Youtube-clips).

Ok, 3 evergreens dan:

Dead Prez – HipHop

Wack Flocka – Hard In Da Paint (Crizzly Remix)

Biki90 – Paard Hindabuilding http://youtu.be/-H5Hu_bIPU8

18. Wat we nog echt ff kwijt moeten…

Als je nou boven de rivieren woont en graag in het Zuiden komt carnavallen. Kijk dan vooral goed af hoe de locals het doen. En als je het door hebt, kom dan Thunderdommelen bij ons. Mits je niet met je hele groepje hetzelfde boevenpakje aan hebt, dan kom je er niet in.

Leuk om te lezen? Lees dan ook de vorige FC Interviews:

7. @KampSeedorf (streetarters, Ajax-supporters)
6. @CabrasFeliz 
(fanatieke Feyenoord-supporters)
5. @DianaKuip 
(boksende Sportjournaliste)
4. @Sportzeloot (winnaar NK Voetbalquiz)
3. @Voetbaladvocaat (beste advocaat voor voetbalsupporters)
2. @Rene_GGH (interviewer,columnist GroenGeelHart_TV)
1. @DuBlanqeBogarde (Twitterkoning)


Posted

in

by

Tags:

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.