De FC Interviews (6): Cabras Feliz

Interviewen op z’n FC’s. Vragen, stellingen, alles.  Voor de eerste keer doen we een hele groep. De fanatieke en stylishe Feyenoorders van @CabrasFeliz zijn famous for traveling. Waar Feyenoord is, is CF. Uit en thuis. Altijd. Wekelijks verblijden ze ons met hun niet-standaard fotoverslagen van hun Awaydays avonturen.

‘Een goede awayday is er een waar alles anders gaat dan gepland’

1. Zoenen met Louis van Gaal of Don Leo? Jullie moet kiezen!

Binnen Rotterdamse kringen wordt FC soms gezien als een Amsterdamse website en deze vraag bevestigd dat toch wel een beetje, maar we moeten kiezen dus dan gaan we voor Louis van Gaal. Don Leo aka Don Kameleon wisselt zo vaak van gedaante dat je er niet zeker van kan zijn dat het Leo is, dus dan maar Louis. Die overigens niet alleen de beste kusser van München schijnt te zijn, ook van Gelsenkirchen, ook van Bremen en ook van Hamburg. Hij is de beste van Duitsland en ‘vielleicht’ van Europa. Maar als Neerlands grootste narcist moet je ook wel elke avond met jezelf oefenen voor de spiegel. Sowieso kan Louis een dikke zoen van ons verwachten als Oranje er in de groepsfase van het EK al uit ligt.

2. Beste spreekkoor?

In de tijd dat de Dirk Scheringa Bank failliet ging mochten Feyenoord naar AZ toe. In het uitvak klonk op de melodie van het bekende Feyenoord-lied ‘Feyenoord, we houden van die club’ klonk er nu ‘DSB die bank die is failliet, Scheringa die zien we lekker niet. Ze hebben geen geld meer die tijd is voorbij, de schuldeisers staan in de rij!’ Zo’n nummer is in onze ogen veel leuker dan dat ge-Hamas heel de tijd. Sowieso kansloos als je thuis speelt tegen RKC, maar dat is weer een andere discussie. Verder staan klassiekers als ‘Kluivert, mag ik oversteken’ en ‘De keeper van Den Haag’ ook hoog op ons spreekkoren lijstje.

cabrasfeliz1

3. Jullie mogen nog maar 3 twitteraars volgen. Welke doen jullie?

@FRFC1908 – Lekker kritisch naar mensen die Feyenoord-supporters in de weg zitten. Vooral burgermeesters, wethouders, beleidsbepalers binnen de club en directeur betaald voetbal Bert ‘kroket’ van Oostveen krijgen er met enige regelmaat terecht van langs. Verder pleiten ze voor normalisatie en privacy. Ook hebben ze hun eigen kledinglijn Feijenoord Casuals, kleding waar supporters achterstaan en niet die troep uit de fanshop.

@Plakplaat63 – Heerlijke oude school foto’s van Feyenoord. Zijn bio zegt al genoeg: Feyenoord zoals het was.

@Markla94 – Prima blogger en weet voor zijn leeftijd te veel van vroeger. Tweet over Feyenoord en politiek. Door anderen wel eens bestempeld als toekomstig minister-president.

4. Wij zijn verder dan Stone Island.

Klopt. Vier generaties.

5. Wat is het dikste FootballCulture shirt?

Het ‘Watching Football Is Not A Crime’ shirt. Terwijl we allemaal weten dat het wel zo is. En het Awaydays shirt is natuurlijk een must have voor elke gek die weer met de trein, auto, bus of  vliegtuig zijn favoriete club achterna reist. 

6. Een wedstrijd zonder PMDS is als een wijf zonder tieten toch. Waaraan moet een allerbeste Awaydays allemaal nog meer voldoen?

Een goede awayday is er een waar alles anders gaat dan gepland. Zo wilden wij vorig jaar met de trein naar VVV Venlo – Feyenoord reizen. Bij Eindhoven reed de trein niet verder en moesten we overstappen op een bus die ons naar Venlo zou brengen. Voor in de bus zat de 50+ club en achterin zaten wij met wat boys van @Vak_W. De buschauffeur had een dvd van ABBA opgezet en daar zongen wij natuurlijk dwars doorheen. Tot twee keer toe werd de bus gestopt op de vluchtstrook en uiteindelijk kwamen we later aan in Venlo dan gepland. Daar moesten we nog opzoek naar een PMDS-plek en die vonden we bij een plaatselijke amateurclub, waar ook nog eens een wedstrijd bezig was. Dat hebben ze geweten haha. Uiteindelijk kwamen we in stomdronken in het uitvak aan. Ook de wedstrijd ging niet als gepland: Feyenoord stond al in een mum van tijd 0-2 achter. Uiteindelijk wonnen we met 2-3 en konden we lekker de hekken in.

Of die keer dat de politie ons van de weg afplukte bij het Abe Lenstra Stadion en de chauffeur mee naar het politiebureau nam omdat hij teveel gedronken zou hebben. Onder het nummer ACAB van Paul Elstak werden we bij het stadion afgezet door een andere agent. Twee minuten voor de aftrap zien we tot onze verbazing de chauffeur het vak op komen lopen met een beker bier en een broodje frikadel. Bij controle op het bureau bleek hij toch niet teveel te hebben gedronken en werd hij door de politie netjes bij het stadion afgezet. Het zijn de ongeplande zaken die een awaydays onvergetelijk maken.

cabrasfeliz3

7. Cabras Feliz is een kinderachtige naam.

Jazeker, maar dat past ook bij ons. Wij rijden bijvoorbeeld door Duitsland op weg naar Eintracht Frankfurt – Hannover 96 met een poster uit een Duits pornoblaadje tegen het raam. Hoe de wedstrijd en de sfeer was weet niemand meer, maar de grote lol die we hadden om de gezichten van die Duitsers op de snelweg vergeten we nooit meer. De naam is  dan ook gebaseerd op hoe we onszelf en elkaar soms zien. Via een vertaalsite werd ‘Cabras Feliz’ geboren, we vonden het wel aardig klinken en sinds 3 jaar opereren we onder die naam.

8. Als we in Eindhoven waren geboren, waren we nu fanatieke PSV-ers. Als we in Groningen waren geboren, waren we nu fanatieke Groningers.

Kunnen het ons niet voorstellen eigenlijk. We denken dat we dan nog steeds Feijenoorders waren geweest, maar dan met een onverstaanbaar accent.

9. Supporters die nooit uitwedstrijden bezoeken, zijn geen ekte ekte.

Dat zou je ons nooit horen zeggen, want je kan niet in iemand zijn portemonnee kijken. Wel kom je veel ‘ekte ekte’(ofzo) tegen bij uitwedstrijden, maar ook veel ‘neppe neppe’ tegen die alleen punten voor het uitkaartensysteem komen ophalen om volgend seizoen weer een voorrangspositie te hebben. Overigens zijn de uitvakken in Nederland voor Feyenoord supporters veels te klein. Volgens jullie tellen aantallen niet, maar het zegt veel als je elke uitwedstrijd een uitvak wel 3 tot 5 keer kan uitverkopen. Daarom zitten er ook zoveel Feijenoorders op de thuisvakken de laatste tijd. Te kleine uitvakken, te dure kaarten,  kansloze bus- en autocombies, supportertje pesten door politie en stewards en soms maar half zicht door hekken en netten. Geef ons eens ongelijk.

10. Met 0-10 winnen van 020 en dan tweede worden of 0-10 verliezen en dan kampioen worden?

Onze liefde voor Feyenoord gaat verder dan de haat tegen 020. Dus kampioen worden. Maar als je met 0-10 van 020 wint zou je al automatisch kampioen moeten worden. Ongeacht welke club.

11. Dat hele Against Modern Football-gedoe is een hype.

Soms wel. Het roept lekker makkelijk weg, maar wat is het moderne voetbal precies en wat is het oldschool voetbal precies? De meeste supporters willen het voetbal van vroeger terug, maar aan de andere kant gingen vroeger supporters in pak en met bolhoed naar het stadion en nu staan ze bij sommige clubs in hun blote bast met een bivakmuts op hun kop zonder enig gevoel van ritme op een trommel te rossen. Dus waar trek je de grens m.b.t. ‘het moderne voetbal’?

12. Fotograferen is een kunst.

Absoluut, maar in ons geval is het hopen dat er wat gebeurd en dan op het juiste moment op het knopje drukken.

13. Rotterdam nergens bang! Behalve die ene keer toen…

Echt bang zijn we nooit geweest. We hebben wel een paar momenten gehad van ‘shit, hoe redden we ons hier uit?’. Zo waren we ooit bij Aalst – Lokeren en die gasten van Aalst hadden ons zien lopen en dachten dat we van Lokeren of NAC Breda waren. Dus die gingen naar ons opzoek, maar al snel kwamen we gezellig aan de praat en hebben we nog flink wat biertjes met ze gedronken.

cabrasfeliz2

14. Gasten die zich laten kleden door hun vriendin…

…hebben hopelijk een casual chick.

15. Als wij de baas waren dan zou De Kuip…

Blijven natuurlijk. Liefst pas renoveren als het echt moet. Een eventueel nieuw stadion zal nooit kunnen tippen aan De Kuip.

16. Vetste Feyenoord uitshirt aller tijden?  

Dat is gewoon die van het seizoen 1969-1970. Geen twijfel over mogelijk. 

17. Wat moet FootballCulture nou echt eens verbeteren?

Terug naar het begin. Toen we elke dag dik zaten te F5-en op jullie site wachtend op dikke voetbalcultuur op ons beeldscherm.

18. Deze tracks pompen we standaard tijdens onze awaydays (2-3 Youtube-clips).           

Natuurlijk is dat Rotterdamse teringherrie! Lekker ongegeneerde hardcore, maar geen idee of al die nummers überhaupt een titel hebben. Voor ons het allemaal RENGDENG! Dus doen we maar even wat andere nummers die niemand van ons zou verwachten.

Major Lazer – Watch out for this. Natuurlijk helemaal geen nummer voor ons behalve dat we ‘watch out for this’ veranderen in ‘Cabras Feliz’ dan gaat het toch wel aardig los bij ons in de auto. 

Nielson & Miss Montreal – Hoe Ja wie had deze verwacht. Nielson & Miss Montreal komen regelmatig op de terugreis van een awayday voorbij. En dan ‘Hoer’ zingen ipv ‘Hoe of oehoe’, gevolgd met ‘Get your tits out for the lads’. (Zie ook vraag 7)  http://www.youtube.com/watch?v=7ECB5AigzzY

Gangsta Rap – Nigga Nigga Nigga Als we onze Molukse boys ophalen voor een awayday met de auto dan zetten we meestal dit nummer hard op voor we hun straat inrijden.

19. Facta non Verba, hoeveel FLKG-ers reizen af naar De Klassieker in Amsterdam?

Zijn jullie van de Voetbal Eenheid ofzo? Maar we hadden beloofd om overal antwoord op te geven, dus we schatten tussen de 1312 en de 1908 bezoekers. Je komt altijd wel bekenden tegen als je daar loopt en dan is het ‘jij ook hier?’, maar hoeveel het er precies zijn, is onvoorspelbaar. Wel veel dit keer haha!

Lees ook de andere FC Interviews:
5. @DianaKuip (boksende Sportjournaliste)
4. @Sportzeloot (winnaar NK Voetbalquiz)
3. @Voetbaladvocaat (beste advocaat voor voetbalsupporters)
2. @Rene_GGH (interviewer,columnist GroenGeelHart_TV)
1. @DuBlanqeBogarde (Twitterkoning)


Posted

in

by

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.