De FC interviews (5): @DianaKuip

Interviewen op z’n FC’s. Vragen, stellingen, alles.  Voor de eerste keer een dame. @DianaKuip is sportcolumnist en journalist. Ze bokst, fietst en heeft de lekkerste profielfoto van al onze twittervolgsters.

‘Ik vind dat niet gezellig’

1. Zoenen met Mark van Bommel of Anouk Hoogendijk? Je moet kiezen!

“Die is niet lastig. Mark van Bommel. Ik snap wel waarom je dit vraagt, ik heb een beetje de schijn tegen me door dat gepraat over voetbal en mijn liefde voor een vechtsport denk ik? Maar ik ben erg hetero en heb van nature bijzonder weinig behoefte aan zoenen met meisjes. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Als ik moet kiezen tussen Sepp Blatter of Beyoncé zoen ik liever met Beyoncé.”

dianakuip3

2. Volwassen mannen in voetbalshirts.

“Daar heb ik weinig op tegen. In het wild bedoel je? Maakt me niet uit, ikzelf vind het niet zo aantrekkelijk, maar trek vooral lekker aan wat je wilt. Ik vind het wel leuk als mannen retroshirtjes dragen trouwens.”

3. Je mag nog maar 3 twitteraars volgen. Welke ga je volgen?

“Ik volg vooral sportdingen omdat het mijn vakgebied is. Dus dan kies ik het account van @NOSsport voor allround nieuws en de links naar hun filmpjes. En verder twee mannen die hier al vaker genoemd zijn; @DuBlanqeBogarde en @sportzeloot.

Om @DuBlanqeBogarde moet ik gewoon lachen, en hij zegt ware dingen. Ik heb altijd twitter openstaan als ik voetbal kijk en dan is hij een soort van rare broer die naast je op je bank commentaar loopt te geven. Erg vermakelijk.

En verder dus mijn NUsport collega @sportzeloot omdat hij je om de haverklap trakteert op nieuwtjes die je nog niet wist. Althans ik niet. Het gemiddelde aantal goals per wedstrijd in de Portugese competitie, dat werk. Hij weet gewoon alles en je mag hem alles vragen.

Nog eentje die nog niet genoemd is? @IroNiehe, de parodie account van Ivo Niehe, die vind ik grappig. Die geeft zichzelf de hele tijd complimentjes.”

De meeste vrouwen houden niet van voetbal gewoon

4. Hoeveel Texels bier kan je eigenlijk op?

“Ik ben geen bierdrinker, maar als je bedoelt of ik goed kan drinken; ik kan best goed drinken ja. Het duurt in ieder geval wel even voordat ik dronken ben. Dat ga je niet aan me merken trouwens, ik ben vrij rustig en ga niet ineens schreeuwen als ik veel op heb.”

5. Wat is het tofste FC shirt?

Het shirt met Teletekst 818. Heb ik zelf ook. Nostalgie. Alles is zo anders nu met smartphones, maar het lijkt wel gisteren dat ik ergens op een verjaardag van een vriendin stiekem zat te klooien met een onbekende televisie om even 818 te kunnen checken. Wat een gedoe. Maar het had ook wel wat.”

6. De Kuip of de Albert Cuyp?

“Ik woon op een steenworp van de Albert Cuyp, die heb ik lief. Maar ik kies toch De Kuip, ondanks dat ik een Amsterdammer ben. Het is gewoon een supercool stadion, en ik ben lid van ‘Red de Kuip’ omdat ik hoop dat ze hem niet gaan slopen. Zou echt doodzonde zijn.”

dekuip-skumroffe-2

7. Als je ooit ‘moet opkomen’ zoals bij een dartwedstrijd… welk nummer zou je dan kiezen om je te begeleiden?

Sympathie for the Devil van de Rolling Stones, en dan het liefst de NEPTUNES remix. Maar het origineel mag ook. Dat nummer haalt het allerslechtste in me naar boven. Ik weet zeker dat ik daar een dartwedstrijd mee kan winnen.”

8. Slechts 3% van onze FC-bezoekers is vrouw. Vrouwen snappen blijkbaar geen reet van voetbalcultuur anders zou FC wel meer vrouwelijke volgers hebben.

“Haha. De meeste vrouwen houden niet van voetbal gewoon. Mijn vriendinnen ook niet, ook hooguit 3 procent van hen boeit het iets. Geeft niks toch?”

9. Boksen is dat halve ding, kooivechten is dat hele ding.

“No way. Boksen is dat hele ding, kooivechten een kwart. Vind ik. Ik heb veel respect voor MMA-vechters hoor, het zijn sowieso bikkels, maar ik kan er niet naar kijken. Naar geen enkele gelegenheid waar je iemand mag slaan die op de grond ligt. Dat is me veel te rauw. Boksen vind ik zelf de moeder van alle vechtsporten.”

10. Sauna Diana.

“Nou, dat is een bordeel. Als je precies wilt weten hoe ik daarmee in aanraking kwam moet je eigenlijk even deze column lezen: http://www.nusport.nl/diana-kuip/3524338/sauna-diana.html Maar het resultaat is dat je me op de racefiets kunt tegenkomen in een Sauna Diana outfit. Ik heb een Sauna Diana broekie, een Sauna Diana shirt en Sauna Diana handschoentjes. Oh, en ik heb ook een strapless Sauna Diana badpak, maar die is voor privé aangelegenheden.”

11. Vrouwen die fanatisme faken tijdens een voetbalwedstrijd zijn nog irritanter dan mannen die doen alsof ze fanatiek zijn.

“Oh man. Dit is zo waar. Dit is de reden waarom – als je me uitnodigt om ‘gezellig’ met zijn allen voetbal te kijken- ik niet kom. Ik vind dat niet gezellig. Waarom het bij vrouwen irritanter is dan bij mannen weet ik niet, maar het is gewoon een feit. Ik hoor dan nog veel liever een ‘domme’ vraag  dan dat ze ineens gaan roepen dat Huntelaar moet worden gewisseld. Omdat ze toevallig weten wie Huntelaar is. Weet je wel? Help.”

Oh God. Ik klap echt enorm dicht op deze vraag.

12. De gemiddelde topsporter is alleen maar met z’n sport bezig. Kortom: teringsaai!

“Ik heb veel topsporters geïnterviewd, maar heb niet echt het idee dat ze een heel saai leven leiden. Misschien wat eendimensionaal, maar saai? Ooit heb ik er een héél klein beetje van mogen proeven toen ik trainde voor een bokswedstrijd. Qua dat ik even redelijk obsessief leefde, elke dag trainen, niet uitgaan, niet drinken, gezond eten op tijd naar bed. Ik was niet heel gezellig toen. Maar ikzelf vond het heel exciting. Oftewel. Ik weet het antwoord niet op deze vraag.”

13. Mijn favoriete spreekkoor is…

“Die hoor je nu niet meer, maar ‘Walking in a Bergkamp Wonderland’. Ik vind die tekst mooi, on-spreekkoorachtig lief eigenlijk. Ik hou sowieso niet van gemene spreekkoren. Maar ik was bij de afscheidswedstrijd van Dennis Bergkamp in 2006, en hoe ‘Bergkamp Wonderland’ daar toen klonk vergeet ik nooit meer. Het hele Emirates Stadium propvol mannen die probeerden hun emoties te overschreeuwen. Dat geluid, die verstikte kelen, ik krijg weer kippenvel als ik er aan denk. Ik brak zó ontzettend toen.”

dianakuip5

14. Met wie zou FC snel eens bier moeten drinken? Tip ons!

“Ehm met mij? Met mijn vader? Mijn broer Marcus? Mijn vriendin Kim? Haha. Wat bedoel je, wie je hierna zou moeten interviewen? Misschien @PieterZwartNL van @Catenaccio, die weet veel van het financiële beleid van clubs, erg interessant altijd. Of @thijszonneveld of @FHeinen, alle twee geweldige en grappige sportcolumnisten.”

15. Het leesaanbod is absurd groot en onze tijd schaars, dus waarom zouden we jou lezen?

“Oh God. Ik klap echt enorm dicht op deze vraag. Geen idee? Ik kijk gewoon heel graag naar sport en daar schrijf ik verhaaltjes over. Lees er eentje. En als je het niks vindt; gewoon nooit meer doen.”

16. Deel ons je favoriete voetbalclip.

“Ik ben een sucker voor ongeveer élk voetbalfilmpje in slowmotion met een muziekje eronder. Maar één van mijn favoriete momenten is de penaltyserie van de Championsleague finale van 2008. Oftewel Van der Sar versus Anelka. Dat heeft geen muziek of slowmotion nodig. Sowieso is de hele shoot-out zinderend, maar die laatste penalty is een sprookje. Dat Van der Sar gaat klieren door te wijzen waar Anelka gaat schieten, en hoe hij de bal vervolgens aan de andere kant weg mept. En hoe hij opspringt en juicht, of schreeuwt, in de stromende regen, in zijn eentje met twee handen in de lucht. Totdat zijn teamgenoten eindelijk bij hem zijn, en als een soort rode auto over hem heen beuken. Man. Dat bedenk je gewoon niet zo mooi.”  Kijk hier: http://www.youtube.com/watch?v=lXWbkbwDUr4

Lees ook de andere FC Interviews:

4. @Sportzeloot (winnaar NK Voetbalquiz)
3. @Voetbaladvocaat (beste advocaat voor voetbalsupporters)
2. @Rene_GGH (interviewer,columnist GroenGeelHart_TV)
1. @DuBlanqeBogarde (Twitterkoning)


Posted

in

by

Tags:

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.