De FC interviews (3): @voetbaladvocaat

Vragen en stellingen aan goede twittergasten. Interviewen op z’n FC’s. Na de mysterieuze @DuBlanqeBogarde, de übergeile Hagenees @Rene_GGH is het de beurt aan ‘Criminal defense lawyer’ @Voetbaladvocaat.  Mr Visser staat vaak supporters bij en is fervent twitteraar.

‘Willy Overtoom lijkt mij een toffe peer’

1. Je moet kiezen. Zoenen met Spong of met een van de Ankers?

Ik vind Spong de meest aansprekende advocaat van de drie, maar zoenen zou ik met geen van allen doen. De mannenliefde is iets dat je in de advocatuur niet tegenkomt. Dat is meer iets uit de voetbalwereld.

2. Advocaten zijn mislukte criminelen.

Mislukt zou ik advocaten over het algemeen niet willen noemen. In ons werk ontmoet je mensen die door anderen als crimineel worden bestempeld. Dat maakt mij in geen geval een crimineel, laat staan een mislukte crimineel. Mijn taak is juist om te strijden tegen de criminalisering van mensen die dat niet verdienen.

3. Mijn favoriete voetballer is…

Willy Overtoom, een onderschatte voetballer. Misschien ben ik wel enige die kan zien hoe goed hij is. Hij lijkt mij bovendien een toffe peer.

voetbaladvocaat

4. Voor een mooi rellenfilmpje mag je me altijd wakker maken.

Als ik daarmee de onschuld van mijn cliënt kan aantonen, zoals ik in het verleden meerdere malen deed, JA, dan graag!

5. Een advocaat die twittert is niet sjiek.

De tijd dat advocaten chique moesten zijn is gelukkig voorbij. Ik wil graag benaderbaar zijn. Door Twitter kunnen mensen mij zonder veel moeite vragen stellen. Het zal niet de eerste keer zijn dat een conversatie op Twitter eindigt in de rechtszaal.

6. Wat is het tofste FC shirt?

Awaydays. Iedereen houdt van vakantie.

7. Liever sta ik Sylvie en Estelle bij dan voetbalsupporters…

Ik beleef plezier aan het bijstaan van voetbalsupporters, maar ik sta natuurlijk ook vele anderen bij. Of het bijstaan van Sylvie Meis leuker is dan een supporter van PEC Zwolle hangt van de zaak af.

8. Rapper Hef verdient een standbeeld.

èèèèèèèèèèèèh!

hef-hoogvliet
HEF “Hóóóóóóóóóóógvliet!”

9. Anders gooi je ff wat #ff’s op ons?

@keuningmatthijs  – Sociaal geograaf met bijzonder veel kennis over uitsupporters
@JoopvanderZwan – originaliteit en gekkigheid
@chrisfloks – scherpe strafpleiter die ons vertelt over de huidige stand van het strafrecht

10. Wat moet FootballCulture doen met wanbetalers?

Wilt u dat echt weten? Een incassoprocedure starten.

11. Ik noem een klant een “client” omdat ik dan meer doekoe kan vragen.

Omdat het gewoonte is in mijn vak, noem ik een klant een cliënt. Dat doe ik al jaren, maar ik heb er nog nooit een cent meer door verdiend.

12. Wie is je favoriete hoolie?

Mijn beroepsgeheim belet mij deze vraag te beantwoorden.

13. Vertel een sensatieverhaal.

Sensatieverhalen hoor in de kroeg thuis; niet op kwaliteitsites.

14. Waarom zouden we jou eigenlijk moeten volgen?

U moet helemaal niemand volgen. Volgen is iets voor de Criminele Inlichtingen Eenheid.
let-the-people-sing
Spandoek van Celtic-fans op de Dam in Amsterdam

15. Je komt best serieus over. Laten we nog ff wat gezellig Youtubes bekijken.

Fields of Athenry gezongen door de fans van Ierland gedurende Ierland – Spanje op Euro 2012. Ierland werd helemaal van het veld gespeeld. Dat is niet zo gek, want ze kunnen er geen hout van. Op de tribunes was er een andere winnaar. http://youtu.be/fZmYv6kDutw

Winston Churchill spreekt “The House of Commons” toe in juni 1940.  “We shall fight fight them on the beaches. We shall fight them on the landing grounds”: http://youtu.be/MkTw3_PmKtc

Omdat het zondag is: Pachelbel Canon in D Major: http://youtu.be/lcJuZIUeBME

Lees ook de andere FC Interviews:

2. @Rene_GGH
1. @DuBlanqeBogarde


Posted

in

by

Tags:

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.