Bericht uit Rio


De trots van Brazilië.
De trots van Brazilië.
Dit bord geeft aan vertragen voor de kinderen, en het is logisch dat deze voetballen.
Dit bord geeft aan vertragen voor de kinderen, en het is logisch dat deze voetballen.
Hier traint de jeugd van Botafogo
Hier traint de jeugd van Botafogo
Sportcomplex van Flamengo
Sportcomplex van Flamengo
Voetballers, supporters, scheidsrechter en iedereen die het spel lief heeft na een prachtige Domingo in Rio.
Voetballers, supporters, scheidsrechter en iedereen die het spel lief heeft na een prachtige Domingo in Rio.
Santa Marta, vroeger een favela met veel wapens en drugs. Deze favela is nu ''veilig''. Bovenop de berg zaten normaal jongens van 13/14 jaar met wapens om indringers neer te schieten. Hier is nu Copa Santa Marta geplaatst, een prachtig kunstgras veld waar heel veel jongetjes voetballen uit de favela.
Santa Marta, vroeger een favela met veel wapens en drugs. Deze favela is nu ”veilig”. Bovenop de berg zaten normaal jongens van 13/14 jaar met wapens om indringers neer te schieten. Hier is nu Copa Santa Marta geplaatst, een prachtig kunstgras veld waar heel veel jongetjes voetballen uit de favela.

RIO – Beste Footballculture,

Gelukkig wordt er op één van de mooiste plekken op aarde nog dagelijks gevoetbald van vroeg tot laat van jong tot oud: Rio do Janeiro! Op een zondag worden de drukke straten afgezet zodat iedereen op de grote straten kan hardlopen, skeeleren of steppen.

In Parc do Flamengo wordt op een zondag 5:5 gespeeld op zo’n 8 veldjes, er zijn nog meer veldjes en daar wordt basketbal gespeeld. Als je mee wilt doen betaal je 3 reaal (1 euro) en mag je meedoen.
Er wordt 15 min gevoetbald en dit is zuivere speeltijd, er staat een scheidsrechter met stopwatch en fluit, een wedstrijd duurt gemiddeld zo’n 30 min want een verkeerde beslissing van de scheids wordt niet geaccepteerd…wat een passie!
Scoor je 3 goals is het meteen klaar en staat het volgende team klaar om tegen op te boksen.
De eerste zondag dat ik speelde verloor ik het tweede duel, ik kon een uur wachten voordat ik de volgende pot kon spelen.
De zondag erop een beter team bij elkaar gezocht en van 10:00 tot 15:00 gespeeld, alles gewonnen. Het bier en bbq werd door de verliezer betaalt, mijn linker en rechter voet zaten onder de blaren maar toch nog even het strand op om te voet volleyen.

Of deze Gringo wel vaker voetvolley speelt? Ja dit doe ik vaak op straat…
Ik mocht met een schone dame aan mijn zijde het opnemen tegen 2 andere dames, kansloos…
Alle andere zondagen heb ik het gehouden bij straatvoetbal 5:5!
In de avonden speelde ik ook graag op de betonnen veldjes, vaak tegen jongens uit de favela op hun blote voeten. Elke dag met mensen van alle leeftijden spelen, iedereen schelt elkaar verrot op de veldjes als je verliest. Na elke avond nog even wat drinken met zijn allen en zijn alle scheldwoorden vergeten, het voelde als één grote familie.

Gr,
Dennis


Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.