AZ: Watching Football is not a Crime

watchingfootball

AZ Alkmaar – Mooi spandoek tijdens AZ – FC Groningen (foto van AZ-fanpage). Als protest tegen de absurde stadionverboden wegens spreekkoren tijdens AZ-Ajax. De spreekkoren zouden het imago van het voetbal schaden. Onderstaande mail kregen we van Simon, een van de 16 jongens die een stadionverbod hebben ontvangen. Een verslag uit HP/De Tijd van de spreekkoren:

Het begon uiteraard al met de opkomst van Demy de Zeeuw, nu Ajax, tot voorkort AZ. De AZ-fans: “Demy is de hoer van Amsterdam!”

De Ajax-fans counterden met het complimenteuze: “Demy is een jood olé olé”.

Volgde een rechtse directe van de Amsterdammers: “En wie niet springt, die is failliet”.

Dat lieten de AZ-hoolies, wier grootste held nog altijd Dirk Scheringa heet, niet op zich zitten: “Liever failliet dan Ajacied”.

Ajax: “Ze gaan naar Omniworld” – een voorschot op de aanstaande degradatie van AZ.

AZ: “We gaan naar Londen toe” – een verwijzing naar de huidige status van AZ als Champions League-deelnemer.

Ajax: “Zonder poen geen kampioen.”

Toen greep de stadionspeaker greep in. “Fans van beide teams worden verzocht zich te onthouden van kwetsende spreekkoren. Anders zal het AZ-bestuur de scheidsrechter verzoeken de wedstrijd te staken.”

Die oproep hielp enorm.

AZ: “Hamas Hamas, de joden aan het gas!”

Ajax: “Liever een jood dan in de goot.”

Ajax: “Ronald Koeman, alweer een club kapot.”

AZ: “Kampioenen olé olé.”

Ajax: “Curator, ohoo!”


Uit de mail van Simon:

AZ gooit daar bovenop dat het om spreekkoren met kanker gaat. Ze bieden mij nu een alternatief traject in samenwerking met KWF Kankerbestrijding. Dus als je hoerenjong zingt moet je bij de Rode Draad je excuses aanbieden? Scandeer je kut-Utrecht dan mag je naar de gyneacoloog. Ik zong Demy is een krentenbrood. Moet ik nu 140 uur bij een bakkerij meedraaien?


We doen bij FootballCulture niet aan politiek, maar zijn best nieuwsgierig hoe de PVV over bovenstaande denkt? Verdienen voetbalsupporters die “Demy is een krentenbrood” scanderen een knieschot of is hier sprake van vrijheid van meningsuiting?


FC zegt: Watching Football is not a Crime! En Henk Kesler doet ons denken aan een ouwe stinkende hondenlul! Met viezigheid erop!


Update ingezonden: Die wedstrijd bleef de harde kern van AZ de eerste 16 minuten beneden staan, uit solidariteit met de jongens die een SV hebben gekregen. Aangezien wij als FC Groningen-supporters ook regelmatig met onterechte stadionverboden te maken hebben, bleven wij ook de eerste 16 minuten beneden staan. Voetbal verbroedert. De supporters zullen overwinnen.


Posted

in

by

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.