Categories
Amateurfootball

Amatoers: Achterberg VVA ’71

achterberg-mascotte

achterberg-voetbal
achterberg-logo
Achterberg – Van die mailtjes waar we weer helemaal van opleven. Opdat we blijven beseffen dat jullie, en wij, geluksvogels zijn met onze hobby. Voor hetzelfde geld was je hobby schaatsen of zo. Want we kenkeren wat af, dat hoort bij onze cultuur, maar The Beautiful Game blijft keihard de mooiste. Lees mee met de mail van Maarten:
Hooggewaardeerde heren van de voetbalcultuur,
eerst complimenten voor jullie venster op de voetballerij. Goud! Afgelopen zaterdag deden we met ons team het lommerrijke Achterberg (en club VVA ’71) aan. Een mini-impressie.
Achterberg heet zo omdat het achter een berg ligt (de Grebbeberg) en alleen daarom is het dorp al ok. Verder: je gaat naar de voetbal op je gepimpte Yamaha, treft op het hoofdveld een scharrelende ooievaar, drinkt je bier in de kantine onder een levensgrote pop die met z’n knar tegen het dak aan staat en je hebt een briljant Roel Dijkstra-achtig logo naast een Heineken-bierklok hangen. Na sluit, maak je ‘m natuurlijk nog ff af in cafe De Mallemolen… in de Kerkstraat, aan de Hoofdweg of op het Dorpsplein. Zo simpel kan het zijn!
O ja, het was giertijd en het stonk daarmee zoals je zou hopen. En we verloren met 3-0…